Ország Közepe Tájegység

DINPI - Dél- és Kelet-Pest Megyei Tájegysége

Jó kedvű társasággal túráztunk a Gombai-patak völgyében

2023. május 04. 08:18 - Peer Réka

20230425_123728.jpgImmár sokadik alkalommal látogatott el az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetbe a budapesti székhelyű IBUSZ Természetjáró Egyesület csoportja (az elnevezés nyilván nosztalgikus érzéseket válthat ki az idősebb, vagy a kevésbé idősebb generációk tagjaiban egyaránt), akikkel a Gombai-patak völgyét jártuk végig. A mintegy 10 kilométeres túra középpontjában a növények álltak, a hol lankás, hol meredek löszdombokon számos ritka és még több gyakori növényt sikerült közösen megfigyelnünk. 20230425_123956.jpgA túra csúcspontját jelentette, amikor a korábbról már ismert, az elmúlt években azonban nem talált, védett magyar zergevirág (Doronicum hungaricum) mintegy félezer töves állományára bukkant a vidám csapat.

p4260090.jpgKöszönjük a látogatást! 

Az Országközepe Tájegységben folyó munkánkat, ismertterjesztő programjaink és akcióink sikerét Facebook felületünkhöz való csatlakozással is elsegíthetik.
Klikk! 
Országközepe Tájegység 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orszagkozepe.blog.hu/api/trackback/id/tr518115716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása